II Международен музикален фестивал за класическа музика “Артис”

Послание за духовност,  творчество,  креативност и вдъхновение.

На 28 октомври от 19.00 часа в Камерна зала “България” с концерт от надарени деца, възпитаници на Национално музикално училище “Любомир Пипков” се открива второто издание на Международен музикален фестивал “Артис”. По същото време в Галерия “България” (комплекс “България”) ще бъдат изложени творби на талантливите млади художници от Частно училище по изкуства и чужди езици “Артис”. 

Необходимостта от музиката, като висше духовно послание е част от интелектуалното израстване на децата,  а присъствието на европейските културни ценности в лицето на елитни музиканти с международен престиж са вдъхновение и стимул за разгръщане на техния творчески потенциал.

В програмата на Фестивала са включени още три камерни коцерта :

8 ноември – 19.30 часа  Първо студио на БНР,  клавирен рецитал на Маруся Жанте, Франция –  брилянтна млада пианистка от Париж, която освен множеството международни награди наскоро спечели и първата награда “Blanche Selva”  на престижния международен конкурс “Orleans”, Франция.

17 ноември – 19.00 часа Камерна зала” България “, камерен концерт на Деан Гаврич –  професор по флейта в Майнц, Германия, принадлежащ към поколението блестящи флейтисти, чиято артистична кариера включва солови и камерни концерти в едни от най – престижните зали и фестивали в Европа, Азия и Америка.На сцената сега той ще си партнира с прекрасните български музиканти Столина Добрева – китара ,  Стефания Янкова – виола и Иван Лалев – виолончело, концертмайстор на Софийска филхармония.

21 ноември – 19.30 часа Първо студио на БНР, камерен концерт на младите български таланти Зорница Иларионова – цигулка,  Гергана Несторова – пиано,  Мартин Павлов – флейта и Александър Лиалиос – пиано, изпълнители с блестящи изяви в Европа, САЩ, Япония и Китай.

За втора поредна година Фестивал “Артис” се осъществява с подкрепата на отдел “Култура” на Столична община, а тазгодишното издание и със специалното съдействие на Wishio.

Билетите са в продажба на касите на Кантус Фирмус и Софийска филхармония – комплекс “България”,  както и on-line на ticketsbg.com  за концертите на 28 октомври и 17 ноември в Камерна зала “България”.

Концертите на 8 ноември и 21 ноември в Първо студио на БНР са с вход свободен.