Фестивал АРТИС

POSTER-2024-2-01 (1)-2

 Artis International Сlassical Music and Arts Festival 

Международен фестивал за класическа музика и изкуства “Артис” – послание за духовност, творчество, креативност и вдъхновение. 

На 30 април от 19.00 часа в зала 9 на Национален дворец на културата с клавирен концерт от надарени деца, възпитаници на Национално музикално училище “Любомир Пипков” и изложба с творби на талантливи млади художници от Частно училище по изкуства и чужди езици “Артис” се открива третото издание на Международен фестивал за класическа музика и изкуства “Артис”. 

“Когато от тишината се ражда поезия, сърцето тупти в ритъма на стих и с всеки удар подтиква думите да напуснат тихото кътче, в които са се крили. Когато от тишината се ражда музика, сърцето нашепва мелодията и превръща мислите в думи, думите – в ноти, нотите – в магия”. 

Необходимостта от музиката като висше духовно послание е част от интелектуалното израстване на децата, а присъствието на европейските културни ценности в лицето на елитни музиканти с международен престиж са вдъхновение и стимул за разгръщане на техния творчески потенциал. 

В програмата на Фестивала са включени още три значими събития: 

11 май – 19.00 часа зала 9 на Национален дворец на културата, камерен концерт на Кристина Базили, Гърция и Александър Симич, Австрия брилянтни млади виолончелисти от Виена с впечатляваща за възрастта им международна кариера в партньорство с пианистката Ваня Пешева 

25 май – 19.00 часа Софийска градска художествена галерия, музикално – поетичен спектакъл с участието на талантливите млади поетеси Йоана Милкова и Дарина Атанасова, актьори от Театрална работилница Аркадия Фюжън Арт и възпитаници от Национално музикално училище “Любомир Пипков” 

26 май – 19.00 часа Софийска градска художествена галерия, камерен концерт на Алваро Коллао Леон – саксофон и Евгения Радослава – пиано, блестящи изпълнители, чиято артистична кариера включва солови и камерни концерти в най-престижните зали и фестивали в Европа, Азия и Америка и съпътстващо събитие изложба с картини и видео импресии на художничката Дарина Янева и поетесата Миглена Дикова. 

Събитията на 25 и 26 май се реализират съвместно с издателство “ Мусагена”. 

За трети път Фестивал “Артис” се осъществява с подкрепата на Столична община. 

Билетите са в продажба на касата на НДК – Билетен център и онлайн в електронната платформа на НДК и Eventim.bg.

 

За повече информация:

Ваня Пешева – артистичен директор на Фестивала

+359 887 56 54 10

Творчески път

 


Благодарим на:

Столична община (Дирекция “Култура”)

БНР

СОФИЙСКА ФИЛХАРМОНИЯ

КОНЦЕРТЕН КОМПЛЕКС “БЪЛГАРИЯ”

НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ “ЛЮБОМИР ПИПКОВ”

ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ ПО ИЗКУСТВА И ЧУЖДИ ЕЗИЦИ “АРТИС”

ЦЕНТРОВЕ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ “АЛЕГРО ВИВАЧЕ”

ИНТЕРПРЕД – СВЕТОВЕН ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР СОФИЯ

SPECTRO DESIGN Ltd
Препоръки от:

Виктор Чучков

Георги Арнаудов

Лилия Николова ( БНР )

Светлин Русев

 

Подкрепете ни